Nieuws

Hervulbare fles met kraanwater te koop

Vanaf nu kun je bij Kiosk een hervulbare fles met kraanwater kopen. Met het opnemen van dit product in het assortiment, willen wij het meenemen van een eigen drinkwaterfles tijdens het reizen stimuleren. De hervulbare waterfles die verkocht gaat worden, heeft een speciaal ontwerp met iconen uit de stationsomgeving. De fles is naast Kiosk ook te vinden in de schappen van StationsHuiskamer, Julia’s en AH to Go.

Dit jaar opent NS in totaal 200 nieuwe watertappunten bij stations, in samenwerking met gemeenten en de kraanwaterbedrijven. 90% van alle treinreizigers heeft uiteindelijk toegang tot gratis drinkwater voor onderweg. NS en haar partners biedt de watertappunten als service aan reizigers en wil hiermee bijdragen aan het verminderen van plastic afval. Nu kunnen reizigers ook een hervulbare waterfles kopen op het station, die ze kunnen gebruiken bij deze watertappunten. Zo stimuleren we reizigers te kiezen voor het vullen van een eigen drinkwaterfles.

De hervulbare waterfles is in een witte en zwarte uitvoering. Op de fles zijn typische stationsafbeeldingen te zien. De fles is gemaakt van ‘I’m Green PE’, dat is plastic gemaakt van een residu van suikerriet en BPA vrij. De fles is bij verkoop gevuld met gefilterd kraanwater en kost €2,95.